22 halálos áldozata van a texasi terrortámadásnak

2019.08.05. 18:18 Módosítva: 2019.08.05. 18:34

22-re emelkedett az amerikai El Pasóban elkövetett terrorcselekmény áldozatainak száma. A helyi rendőrség azt közölte, hogy az egyik áldozat, egy idős nő, vasárnapról hétfőre virradóan a kórházban halt meg. További részleteket nem osztottak meg. A másik áldozat halálát a helyi kórház egyik képviselője jelentette be, de újabb részleteket nem árultak el.

A 21 éves Patrick Wood Crusius szombaton több, mint két tucat embert sebesített meg, mikor egy áruházban lövöldözni kezdett. A rendőröknek sikerült elfogniuk, a kerületi ügyész pedig arról beszélt, hogy halálbüntetést fognak kérni az elkövetőre.

Hétfőn Donald Trump amerikai elnök is megszólalt a hétvégi tömegmészárlásokkal kapcsolatban. A nyilatkozatában elítélte a rasszizmust, a gyűlöletet és a fehér felsőbbrendűség eszméjét is. 

Trump szerint meg kell reformálni a fegyvert vásárlók pszichikai alkalmasságának vizsgálatát, véget kell vetni az erőszak kultuszának a társadalomban, és halálbüntetéssel kell sújtani mindazokat, akik ilyen tömegmészárlásokat követnek el. Trump szavai szerint az ilyen esetekért a lelki egészség és a gyűlölet a felelős, nem a fegyverek. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport