Betiltották a műanyag palackba csomagolt italokat a San Franciscó-i reptéren

2019.08.05. 14:37

Amerika egyik legfontosabb reptere példa nélküli intézkedést hozott:

augusztus 20-tól nem lehet árulni műanyag palackokba csomagolt italokat a reptér teljes területén, így az éttermekben, a kávézókban és az automatákban sem.

Azoknak az utasoknak, akiknek vízre van szükségük, újratölthető alumínium- vagy üvegkulacsot kell vásárolniuk, ha nem hoztak saját palackot. A repülőtér területén 100 palackutántöltő helyet alakítanak ki, ahol ingyen lehet szűrt vizet vételezni.

A San Franciscó-i önkormányzathoz tartozó repülőtér egy 2014-es rendeletet követ, amely megtiltja a műanyag palackok értékesítését a város tulajdonában lévő ingatlanokon - ezt azonban eddig nem alkalmaztak idáig.

A San Franciscó-i Nemzetközi Reptéren évente mintegy négymillió műanyagpalackot értékesítenek.

A műanyag csökkentése része a nagyobb tervnek, melynek célja a szén-dioxid-kibocsátás és az energiafelhasználás csökkentése és a hulladéklerakókra kerülő szemét nagy részének kiiktatása 2021-re

- mondta Doug Yakel, a reptér szóvivője.

Dubajban és Indiában is bejelentettek már hasonló intézkedéseket, de azokat még nem léptették életbe.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.