Adalbert
15 °C
21 °C

37 éve megölt kislány sírját nyitották fel Izraelben, hogy megtalálják a tettest

2019.08.06. 20:26 Módosítva: 2019.08.06. 20:49

Exhumáltak Izraelben egy 37 éve meggyilkolt kislányt abban a reményben, hogy az új DNS-vizsgálati technikáknak köszönhetően az eltelt hosszú idő ellenére is azonosítani tudják az elkövetőt, írja az MTI.

A kislány földi maradványait a ma 90 éves édesanya engedélyével hantolták ki. Az eredményről egyelőre nem tudni.

A 12 éves Nava Elimeleh 1982-ben tűnt el, amikor barátnőjéhez ment a Tel-Aviv melletti Bat Jamba. Műanyag zacskóba bugyolált fejét és más testrészeit tíz nappal később találták meg a tengerparton.

A gyilkost a mai napig nem sikerült elfogni. Az évek során több gyanúsítottat is letartóztattak, de senkire sem sikerült rábizonyítani a gyilkosságot.

Az izraeli köztévé szerint a rendőrség abból indul ki, hogy a gyilkos ma 70 év körüli lehet, és még Izraelben él. Keresésén 100 nyomozó dolgozik.

Ichak Gattegno nyugdíjas rendőr, aki hajdan részt vette a nyomozásban, még mindig lehetségesnek tartja a bűnügy felgöngyölítését. „Nem ez lenne az első eset, hogy évtizedek után oldódik meg egy gyilkosság. Lehetnek új bizonyítékok a gyanúsítottak ellen, és olyan DNS-minták, amik a modern technológiák segítségével elvezetnek a tetteshez”, mondta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport