Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Soha ilyen meleg nem volt még a július Alaszkában

2019.08.08. 10:32

Az eddigi legmelegebb hónapot mérték júliusban Alaszkában az időjárási feljegyzések kezdete óta: 14,5 Celsius-fokos átlaghőmérséklet 3 fokkal volt magasabb az ilyenkor megszokottnál

- közölte szerdán az amerikai Nemzeti Óceán-és Légkörkutató Intézetre (NOAA) hivatkozva az MTI.

Az adatok megerősítik kutatók korábbi méréseit arról, hogy

az emberi tevékenység okozta globális felmelegedés miatt a leggyorsabban az Északi-sarkvidék és térsége melegszik, kétszer gyorsabban a globális átlagnál.

A NOAA adati szerint az Egyesült Államok többi szövetségi tagállamában a július átlaghőmérséklet 23,6 Celsius-fok volt, ami megegyezik 1917 júliusának átlaghőmérsékletével. A feljegyzések 125 éves történetében ez csak a 27. legmelegebb július volt.

Nagy problémát jelentettek azonban az áradások, amelyeket a Barry hurrikán okozott Louisianában és Arkansas-ban. A júliusi csapadékmennyiség átlagközeli volt ugyan, de

a 2018 augusztusa és 2019 júliusa közötti éves csapadékmennyiség a legtöbb volt a feljegyzések kezdete óta.

A havi átlagos csapadékmennyiség 95,8 centiméter volt, ami 19,7 centiméterrel haladta meg az átlagot.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.