Gizella
9 °C
15 °C

Donald Trump a terrorelhárítási központ igazgatóját jelöli a csúcshírszerzés élére

2019.08.09. 04:56

Joseph Maguire, az Országos Terrorelhárítási Központ igazgatója az új jelölt az Egyesült Államok valamennyi hírszerző ügynökségét összefogó Nemzeti Hírszerzési Igazgatóság (ODNI) élére – jelentette be csütörtökön este Twitteren Donald Trump amerikai elnök.

A 67 éves Maguire augusztus 15-től látja el az ügyvezető igazgatói posztot, amikor Dan Coats, az ODNI eddigi vezetője távozik. Trump egyúttal bejelentette azt is, hogy Coats helyettese, Sue Gordon – Coatsszal együtt – szintén távozik a hírszerzés csúcsszervezetétől.

Maguire admirális hosszú és méltóságteljes karriert tudhat magáénak, miután 2010-ben visszavonult. Minden szinten volt parancsnok, beleértve a haditengerészet különleges háborús parancsnokságát. Szolgált a Harvard Egyetem nemzetbiztonsági kutatójaként is. Nincs kétségem, hogy kiváló munkát végez majd

- írta mikroblogjában az elnök.

Az MTI emlékeztet, miután néhány héttel ezelőtt Dan Coats bejelentette távozását, Trump John Ratcliffe texasi republikánus képviselőt jelölte a DNI igazgatójának. A politikus azonban a sajtó támadásainak kereszttüzébe került - a többi között azért, mert életrajzát megszépítette -, ezért öt nappal a jelölés után visszalépett.