Simon, Szimonetta
7 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Tornádó tombolt Luxemburgban, többen megsérültek

2019.08.10. 07:07

Hét ember megsérült, egy súlyosan, amikor pénteken tornádó csapott le Luxemburg délnyugati részén, írja az MTI. A viharos forgószél, amelynek sebessége elérte az óránkénti 128 kilométert, megrongálta többtucatnyi ház tetőzetét.

A tornádó a nagyhercegség Bascharage és Pétange településén tombolt délután fél hatkor, közel a belga és a francia határhoz.

A pusztításról készült egyes videókon romos tetők és kémények voltak láthatók, míg más felvételeken kidőlt fák, megrongált járművek. Egyes helyeken víz öntötte el az utakat, másutt a lehullt törmelék duzzasztott fel vizeket.

A főváros és a franciaországi Longwy közötti vasútvonalon egy ideig állt a forgalom, de hamar helyreállították a közlekedést.

Frissítés: Időközben tizennégyre emelkedett a Luxemburg délnyugati részére pénteken lecsapó viharos forgószél sérültjeinek a száma, közülük két ember állapota súlyos - közölték a hatóságok.

A legfrissebb összesítések szerint 160 ház megrongálódott, némelyikbről a heves szél a tetőt is leszakította. Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök a Twitteren bejelentette, hogy válságstáb alakult, a kormány pedig minden segítséget megad a károsultaknak.