Már Athént is elérte az erdőtüzek füstje

2019.08.13. 09:54

Újabb erdőtüzek kaptak lángra Görögországban, ahol már eddig is több mint ötven helyszínen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, írja az MTI.

Lángok csaptak fel Évia szigetén és az Athéntól északra fekvő Thívában, ahol a tűzoltóság szerint komoly a helyzet. De az Athéntól szintén északra lévő Marathon településen is tűz pusztít. Szemtanúk szerint az erdőtüzek helyszínétől mintegy 90 kilométerre fekvő görög fővárosban, Athénban is érezni és látni a füstöt.

Az Express nevű brit lap szerint a görög Elafonisos-szigeten már a legmagasabb riasztás van érvényben, a kempingekből és a szállodákból evakuálták a vendégeket. De tűz pusztít Pelaponessusban is. A brit külügyminisztérium ajánlást adott ki, amelyben felszólították állampolgáraikat, hogy kövessék a görög hatóságok utasításait.

Az oltást nehezíti, hogy a tűzoltók 40 fokban és erős szélben próbálják oltani a lángokat. A szárazság pedig nem könnyíti meg a munkájukat.

Cipruson hatalmas erdőtűz ütött ki Limassol közelében, tűzoltók és önkéntesek százai próbálják megfékezni a lángokat, és tűz pusztít a Kanári-szigeteken is, ahol 23 kilométeres kiterjedésű erdőtűz van, ezer embert kellett kitelepíteni.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.