Epstein rejtélyes halála után kirúgták a manhattani börtön vezetőit

2019.08.13. 23:08

Személyi változásokat hajtottak végre annak a manhattani börtönnek az irányításában, ahol az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt milliárdos, Jeffrey Epstein meghalt, miután kiderült, hogy a börtönben komoly szabálytalanságok történtek – írja az MTI.

A tárca közleménye szerint a börtön igazgatóját áthelyezték, míg a börtön két másik tisztségviselőjét a vizsgálatok lezárultáig szabadságra küldték. A döntést azt követően hozták nyilvánosságra, hogy Donald Trump elnök teljes körű vizsgálatot követelt Epstein halála körülményeinek feltárására.

Az emberkereskedelemmel és kiskorúak megrontásával vádolt milliárdos Jeffrey Epsteint szombatra virradóra találták eszméletlenül a cellájában, azonnal kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni.

A rendőrség és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el. Az igazságügyi orvosszakértő azonban a boncolás után azt közölte, hogy további információkra van szüksége a halál okának megállapításához.

Keresik Epstein társait

William Barr igazságügyi miniszter már szombaton vizsgálatot ígért, és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) meg is kezdte a nyomozást, a szövetségi nyomozók a hét végén az amerikai Virgin-szigetekhez tartozó Kis St. James-szigeten – Epstein saját szigetén – voltak, ahol átkutatták a milliárdos birtokát, ahol szexpartikat rendezett. Barr azt is közölte, hogy Epstein bűncselekményeivel kapcsolatos eljárások folytatódnak, és a többi felelős sem menekülhet majd az igazságszolgáltatás elől. "A nyomozás folytatódik mindenki ellen, aki Epstein cinkostársa volt. A vele együttműködők egyike sem nyugodhat" – fogalmazott.

A CNBC csatornán bemutatott, házkutatásról készített felvételen az látszik, hogy a milliárdos villájában számítógépeket is lefoglaltak a szövetségi nyomozók.

Miközben Epstein halálának körülményeit illetően különböző elméletek kaptak lábra, a CBS televízió kedden arról közölt riportot, hogy szombatra virradóra kiabálást és sikoltozó hangokat lehetett hallani Epstein cellája felől. Az is kiderült, hogy két börtönőr próbálta újraéleszteni a fogva tartott milliárdost.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport