Géza
6 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

12 millió darab ecstasy lehetett volna a lefoglalt kábítószerből

2019.08.14. 10:01
Az ausztrál rendőrség 766 kilogramm MDMA port foglalt le egy nagyobb razziában, és közben hat embert - köztük négy brit állampolgárt - őrizetbe is vettek, írja az MTI.

Az Új-Zélandra, illetve Queensland és Új-Dél-Wales ausztrál államokra kiterjedő művelet egy több ügynökség együttműködésével zajló nyomozás végeredménye volt.

A lefoglalt drog utcai értéke 90 millió ausztrál dollár (17,6 milliárd forint) körül mozog, és az egyik legnagyobb fogás Ausztrália történetében.

Jon Wacker rendőrségi illetékes elmondta, hogy korábban még sohasem foglaltak le ilyen tisztaságú MDMA-port Queenslandben. Wacker szerint a drogot hígították volna, és 6-12 millió ecstasy tablettát gyárthattak volna belőle. Az Australian Associated Press hírügynökség szerint az elkobzott kábítószer az Ausztráliában évente eladott mennyiség hét százalékát teszi ki.

A queenslandi razziában egy 51 és egy 40 éves brit, illetve egy 26 éves ausztrál állampolgárt vettek őrizetbe kábítószer-birtoklás miatt. Új-Zélandon további két brit - egy 60 és egy 49 éves férfi - került a hatóságok kezére ugyanennek az átfogó nyomozásnak a részeként. Az új-zélandi rendőrség 200 kilogramm metamfetamint foglalt le. Új-Dél-Walesben egy 51 éves ausztrál nőt fogtak el, és 108 ezer dollárt (több mint 21 millió forintot) koboztak el az ausztrál hatóságok.