Kuciak-ügy: további gyilkosságok kitervelésével vádolták meg a gyanúsítottakat

2019.08.14. 23:01

További három gyilkosság, két ügyész és egy ügyvéd megölésének előkészítése miatt is vádat emeltek szerdán a szlovák hatóságok az ellen a négy ember ellen, akiket Jan Kuciak szlovák újságíró és mennyasszonya meggyilkolásával is vádolnak. Itt olvashatja a cikkeinket a Kuciak-gyilkosságról.

A Sme.sk hírportál a belügyminisztérium tájékoztatása alapján azt írja, hogy

a csak monogramjaikkal azonosított vádlottak Petr Sufliarski és Maros Zilinka ügyész és a jelenleg védőügyvédként dolgozó korábbi belügyminiszter, Daniel Lipsic megölését tervezték.

Februárban Jaromir Ciznar legfőbb ügyész arra az álláspontra helyezkedett, hogy a bűnözők csak úgy szerezhettek információkat áldozataikról, ha volt belső emberük a rendőrségen. Ezért az ügyet a Kuciak-gyilkosságot vizsgáló nyomozócsoporttól a belügyminisztérium rendőri bűncselekményekkel foglalkozó részlege vette át.

Ján Kuciakot és mennyasszonyát, Martina Kušnírovát tavaly februárban gyilkolták meg otthonukban. Az újságíró korrupciós ügyek feltárásán dolgozott, és minden jel szerint emiatt végeztek vele. A gyilkosságot követően hatalmas tüntetések kezdődtek Szlovákiában, és Robert Kalinak belügyminiszter, valamint Robert Fico miniszterelnök is távozni kényszerült hivatalából.

Az ügyben márciusban potenciális felbujtóként meggyanúsították Marian Kocner üzletembert is. Kuciak megölése előtt nem sokkal azt mondta, hogy Kocner megfenyegette, hogy ha nem hagy fel a nyomozással, akkor elkezd információkat gyűjteni róla és a családjáról. A gyilkosságot elkövető gyanúsított beismerte, hogy ő lőtte agyon az újságírót, a többiek tagadják bűnösségüket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport