Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Izrael mégis beengedi a korábban kitiltott amerikai képviselőnőt

2019.08.16. 11:23

Kevesebb mint egy nappal azután, hogy az izraeli külügyminiszter-helyettes bejelentette, nem kap beutazási vízumot két amerikai képviselőnő, pénteken közölték, hogy egyiküknek mégis megadják az engedélyt a humanitárius látogatásra. 

Ilhan Omar és Rashida Tlaib tavaly ősszel került be az amerikai szövetségi törvényhozásba a Demokrata Párt jelöltjeként, és mindegyikőjükről tudni lehetett, hogy muszlim vallásúak, és annak a mozgalomnak a hívei, amely szorgalmazza, hogy bojkottálják és szankcionálják Izraelt a palesztin területek megszállása miatt.

Donald Trump egy Twitter-bejegyzésben közölte csütörtökön, hogy szerinte komoly gyengeséget mutatna Izrael részéről, ha nem engednék be őket, ezek után Cipi Hotovely külügyminiszter-helyettes jelentette be, hogy az izraeli kormány döntése értelmében a két amerikai képviselőnő nem kap beutazási vízumot. 

A bejelentés után az izraeli kormányfő hozzátette, amennyiben a palesztin származású Rashida Tlaib humanitárius okokra hivatkozva kérvényezi Ciszjordániában élő rokonainak meglátogatását, akkor Izrael fontolóra fogja venni annak engedélyezését. Ez meg is történt most.