Durva szerek hatása alatt állt a daytoni tömeggyilkos

2019.08.16. 12:35

A boncolás kokain, szorongáscsökkentő és alkohol jelenlétét mutatta ki annak a férfinak a testében, aki augusztus 4-én egy éjszakai bárban kezdett lövöldözésbe Daytonban, ahol többek között a testvérével, majd további nyolc emberrel végzett és 17-et megsebesített. 

A 24 éves Connor Bettset rendőrök lőtték le, mielőtt folytatta volna a vérengzést. Betts a város egyik népszerű negyedében kezdett mészárlásba, ahol rengeteg bár található. A rendőröknek mindössze 30 másodperccel azután sikerült leteríteniük a férfit, hogy elkezdett lövöldözni.

A férfi zsebében találtak egy pipát és egy üres nylontasakot, amiben kokain maradványait mutatták ki.

A boncolások során kiderült, hogy két áldozatot is eltaláltak a rendőrök, a halottkém szerint az egyik nőt a rendőrök azután találhatták el, hogy a férfi végzett vele, a másik elhalálozott testét pedig egy rendőri golyó súrolta.

A nyomozás kellő hangsúlyt fog fektetni arra, hogy kiderüljön, a rendőrök lövedékei hova csapódtak, de a hatalmas káoszban előfordulhatott, hogy nem találták el a merénylőt, illetve több golyó egyszerűen áthatolt a testén és tovább repült. A férfibe egyébként 52 lövedék fúródott, míg ő legalább 24-szer tudott tüzelni.

A rendőrök szerint két lehetőségük volt: lőnek, vagy nem lőnek. Azt gondolják, ha nem lőttek volna, a tettes további embereket mészárolt volna le.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport