Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Trump kárörvend a New York Times-botrányon

2019.08.19. 07:31 Módosítva: 2019.08.19. 09:00

"Ördögi propagandagépezetnek" nevezte a The New York Timest Donald Trump az egyik vasárnapi Twitter-bejegyzésében, miután a nyilvánosságra került egy állítólagos hangfelvétel a lap vezető szerkesztőinek megbeszéléséről. 

A felvétel szerint Dean Baquet főszerkesztő azt mondta, hogy Trumpról és a fajgyűlöletről írjanak inkább az oroszok és Trump korábban feltételezett összejátszása helyett. Baquet arról beszélt, hogy a Mueller-bizottság munkája "kicsit félresikerült". A bizottság csaknem két esztendeig dolgozott azon, hogy feltárja, vajon Donald Trump és 2016-os elnökválasztási kampányának munkatársai összejátszottak-e oroszokkal a választási győzelem érdekében, illetve később, már elnökként Trump akadályozta-e az igazságszolgáltatást.

"Hogyan foglalkozzunk Amerikával, amelyet Donald Trump annyira megosztott? Hogyan írjunk elgondolkodtató módon valamiről, amivel hosszú ideje nem foglalkoztunk? Nekem ez az elképzelésem a jövőbeni tudósításokról" - mondta a lapigazgató. A kiszivárgott hangfelvételt szombat este a Fox televízió is lejátszotta, előtte pedig a Slate internetes portál közölte a leiratát.

"A kudarcos The New York Timesról az újságírás történetének egyik leglesújtóbb képét rajzolta meg egy kiszivárogtató, nyilvánosságra hozva, hogy a koholt orosz összejátszás narratívájáról (a Mueller-jelentés és a meghallgatás totális katasztrófa volt) a rasszista boszorkányüldözésre térnek át" - írta Trump.

Trump szerint: "az újságírás újabb mélypontot ért el országunk történetében. Nem több, mint ördögi propagandagépezet a Demokrata Párt számára. Híradásaik olyan hamisak, félrevezetőek és ördögiek, hogy mára már egy nagyon is beteges viccé váltak... Csakhogy a közvélemény is tudatában van ennek!"