Jusztina
10 °C
27 °C

Játékpisztollyal fenyegetőzött a brazíliai túszejtő, mielőtt lelőtték volna

K EPA20190820059
2019.08.20. 13:21 Módosítva: 2019.08.20. 14:42

Egy busznyi utast tartott fogva túszként egy fegyveres Brazíliában – írja az AFP hírügynökség Twitterén. Szintén a Twitteren olyan videófelvételek (18+-os tartalom) terjednek, amelyeken az látszik, a túszdrámának egy rendőrségi mesterlövész viszonylag rövid úton véget vetett, lelőtte az elkövetőt.

A közösségi médián terjedő posztok alapján a Viação Galo Branco társaság egyik buszának utasait ejtették túszul, a jármű a Rio de Janierót Niterói városával összekötő a Rio-Niterói hídon vesztegelt: 

Wilson Witzel, a Rio de Janeiró-i kormányzó később megerősítette, hogy a biztonsági erők egyik mesterlövésze leterítette a túszejtőt, amikor az rövid időre kiszállt a járműből. A busz 37 utasa sértetlenül átvészelte a közel négy órán át tartó túszdrámát, írja az MTI. A túszejtő indítékai egyelőre ismeretlenek.

A látszólag pisztollyal és késsel felfegyverzett férfi azzal fenyegetőzött, hogy a nála lévő benzines kannával felgyújtja a buszt. Hogy fenyegetését komolyan vegyék, szemtanúk beszámolói szerint üzemanyagot locsolt szét az utastérben. A rendvédelmi szervek a túszejtőnél később csak egy játékpisztolyt találtak.

K EPA20190820057
Fotó: Antonio Lacerda / MTI / EPA

Az utasok egyike a Globo TV helyi televíziónak elmondta, hogy az elkövető nem viselkedett agresszívan, nyugodt volt. A közlekedési rendészet egyik szóvivője szintén a Globo TV-nek nyilatkozva közölte, hogy a férfi nem támasztott különösebb követeléseket, de láthatóan pszichológiai problémákkal küszködött.

A férfi a reggeli órákban kerítette hatalmába a buszt egy forgalmas hídon, amely Rio de Janeirót köti össze Niterói városával. Sajtójelentések szerint a rendőrség több mint három órán át tárgyalásos úton próbálta feloldani a helyzetet, ezalatt a férfi hat foglyát szabadon engedte. A hidat a rendőrségi akció idejére lezárták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport