Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Merkel a klímaváltozásról egyeztet az északi országokkal

2019.08.20. 11:25

Kedden Katrin Jakobsdottir, izland miniszterelnöke munkaebéden fogadja Angela Merkel német kancellárt. A megbeszélésen az Északi Tanács tagjai, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország vezetői is részt vesznek. Az egyeztetés egyik kulcstémája a klímaváltozás lesz, de nemzetközi ügyek is szóba fognak kerülni, példul a térség kapcsolata Oroszországgal.

Merkel hétfőn azt mondta, hogy az energia termelés kérdésében közös kihívások elé néznek, az emberiségnek pedig alázattal kell törődnie a természettel - írta a Dw.com.

 A találkozóra azután kerül sor, hogy izlandi környezetvédők a napokban emléktáblát állítottak egy eltűnt, halottnak nyilvánított gleccsernek. Az Okjökull 700 után után olvadt el, 2014-ben veszítette el gleccserstátuszát. Azóta már csak Ok-nak nevezik, a jökull (gleccser) szó nem is szerepel a nevében az emléktáblán. Ez volt az első izlandi gleccser, ami elveszítette korábbi nemes státuszát, Ok ma már csak egy jégfoltocska egy vulkán tetején.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ezek nem csak trendi hívószavak, hanem a közös valóság, amiben mindannyian élünk. A Zöld Indexen mi is kiemelt figyelemmel foglalkozunk ezekkel a témákkal. Ha te is fontosnak tartod, hogy azoknak is élhető bolygójuk legyen, akik ma születnek, csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen.