Friderika
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Merkel a klímaváltozásról egyeztet az északi országokkal

2019.08.20. 11:25

Kedden Katrin Jakobsdottir, izland miniszterelnöke munkaebéden fogadja Angela Merkel német kancellárt. A megbeszélésen az Északi Tanács tagjai, Dánia, Finnország, Izland, Norvégia és Svédország vezetői is részt vesznek. Az egyeztetés egyik kulcstémája a klímaváltozás lesz, de nemzetközi ügyek is szóba fognak kerülni, példul a térség kapcsolata Oroszországgal.

Merkel hétfőn azt mondta, hogy az energia termelés kérdésében közös kihívások elé néznek, az emberiségnek pedig alázattal kell törődnie a természettel - írta a Dw.com.

 A találkozóra azután kerül sor, hogy izlandi környezetvédők a napokban emléktáblát állítottak egy eltűnt, halottnak nyilvánított gleccsernek. Az Okjökull 700 után után olvadt el, 2014-ben veszítette el gleccserstátuszát. Azóta már csak Ok-nak nevezik, a jökull (gleccser) szó nem is szerepel a nevében az emléktáblán. Ez volt az első izlandi gleccser, ami elveszítette korábbi nemes státuszát, Ok ma már csak egy jégfoltocska egy vulkán tetején.

Klímaváltozás, környezettudatosság, fenntartható jövő.
Ez a cikk a Covering Climate Now nemzetközi médiaegyüttműködés részeként készült. Az együttműködés keretében az egész világon több mint 250 újság kiemelten foglalkozik a klímaváltozás témájával. Az Indexen nem csak ezen a héten foglalkozunk sokat a fenntartható jövővel, mindig odafigyelünk a környezeti témákra. Csatlakozz hozzánk a Zöld Indexen!