Eszter, Eliza
EUR 382,17 Ft
USD 358,32 Ft
14 °C
24 °C

Az USA alelnöke Izlandra látogat, de a miniszterelnök már elígérkezett

2019.08.22. 20:54

Katrín Jakobsdóttir izlandi kormányfő nem tudja fogadni Mike Pence amerikai alelnököt szeptember 3-i látogatásán, mivel

már korábban elígérkezett egy svédországi szakszervezeti találkozóra.

Ezt maga a miniszterelnök jelentette be csütörtökön a RUV izlandi közszolgálati rádió műsorában – írja az MTI. Az amerikai alelnök hivatala szerint Pence a NATO-tagországgal mindenek előtt a sarkköri térség regionális biztonságáról - különös tekintettel "az orosz agresszió" megfékezéséről - kíván egyeztetni. Pence az izlandi megállót követően szeptember 4-én Londonba utazik kétnapos látogatásra.

Jakobsdóttir szerint a konferencia témája, „a munkavégzés feltételei“ nagyon fontos számára, és azért ígérkezett el Svédországba, mivel Pence látogatásának napját sokáig nem sikerült véglegesíteni.

Távolmaradása így semmiképpen sem értelmezhető az Egyesült Államok ellen irányuló bírálatként.

Ezt a tényt annál is fontosabbnak tartotta leszögezni, mivel a programok ütközése csak a Grönland körül kialakult vitát követően vált ismertté, így könnyen egy Trump-elleni állásfoglalásként lehetne értelmezni.

Ahogy azzal több cikkünkben is foglalkoztunk, Donald Trump egy XIX. századi gesztussal nemrég felvetette Grönland megvásárlását Dániától. Miután a koppenhágai vezetés és a grönlandi önkormányzat is határozottan (sőt, megrökönyödve) elutasította az ajánlatot, Trump szerdán megsértődött, és lemondta az eredetileg szintén szeptemberre tervezett dániai látogatását.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás