Megerősítette a Pentagon: meghalt Oszama bin Laden fia

2019.08.22. 20:03

Az Egyesült Államok védelmi minisztere, Mark Esper megerősítette: az al-Kaida terrorszervezet örököse és Oszama bin Laden fia, Hamza bin Laden meghalt. A Pentagon vezére a Fox Newsnak adott csütörtöki interjújában viszont nem árult el többet az ügyről:

Nincsenek meg a részletek. És ha meg is lennének, nem tudom, mennyit oszthatnék meg Önnel.

A terror koronahercegének is nevezett, 30 év körüli Hamza Oszama bin Laden tizenötödik fia volt, a terroristavezér harmadik feleségétől született, az utóbbi hónapokban pedig a Pentagon szerint „kezdett az al-Kaida hálózat vezetőjévé válni”.

000 1J87JM

Több hang- és videóüzenetben is üzent a világnak, amikben támadásra szólított fel az Egyesült Államok és más országok ellen – részben miatta pedig új erőre kapott az al-Kaida terrorszervezet. A minisztérium szerint meg akarta bosszulni apja 2011-es halálát: Oszama bin Ladent ugyanis amerikai katonák ölték meg Pakisztánban. 

2017-ben felkerült az amerikaiak terroristalistájára, márciusban pedig egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére az Egyesült Államok. Hírszerzők viszont július végén olyan információkhoz jutottak, amelyek szerint Bin Laden fia meghalt. Donald Trump amerikai elnököt is megkérdezték az akkor még csak feltételezett halálesetről, azonban ő nem akarta kommentálni a hírt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport