Brazíliában katonai gépek is beszálltak a tűzoltásba

2019.08.26. 08:10 Módosítva: 2019.08.26. 11:03

Jair Bolsonaro csattanós választ adott a kételkedőknek, és azoknak, akik szerint Brazíliában nem tesznek meg mindent a hatalmas erdőtüzek megfékezése érdekében. A Föld tüdejének is nevezett Amazonas jelentős mértékben lángol, pusztul az élővilág, és a tüzek miatt rettenetes mennyiségű káros anyag került a levegőbe.

A brazil elnök vasárnap engedélyt adott, hogy hét államban katonai repülőgépek is beszálljanak az oltásba. A gépek vizet öntenek majd a dzsungelre, ezzel segítve a helyi hatóságok munkáit. Az elmúlt napokban közel 80 ezer tüzet regisztráltak az Európa méretű ország erdeiben.

Időközben a Franciaországban tárgyalásokat folytató G7-programban, tehát a világ vezető gazdasági hatalmainak (Franciaország, Németország, Japán, Egyesült Államok, Olaszország, Nagy-Britannia és Kanada) találkozóján is téma volt a brazíliai illetve amazonasi helyzet. 

Emmanuel Macron vasárnap azon országok technikai és pénzügyi megsegítéséről beszélt, amelyek érintettek. Szerinte közel vannak a megállapodáshoz.

A bolíviai elnök közben azt mondta, azt szeretné, ha a G7-vezetők személyesen mennének el megnézni, hogy milyen a helyzet.  • Hírek
  • Bankszámla