Fülöp, Evelin
EUR 395,21 Ft
USD 369,95 Ft
13 °C
27 °C

Izrael nem kommentálja, hogy drónokkal támadt volna a Bekaa-völgyben

2019.08.26. 05:43

Izraeli drónos légicsapást mért a libanoni-szíriai határtérségre hétfőre virradóra, írja az MTI az an-Nahar című libanoni hírlapra hivatkozva. 

"Három izraeli légicsapás érte a libanoni-szíriai határvidéket Zahlétól keletre ... robbanásokat lehetett hallani a Bekaa-völgy különböző szegleteiben".

A bombázás a Palesztin Felszabadítási Népfront (PFN) nevű szélsőséges szervezet egyik őrhelyét érte a libanoni Kuszaja településen. Abu Muhammad, a PFN egyik katonai illetékese, aki az őrhelyen teljesít szolgálatot, a lapnak arról számolt be, hogy három találat érte a létesítményt, de csak anyagi kár keletkezett. A PFN a Hezbollah radikális libanoni síita szervezet szövetségese.

"Drónok támadták az egyik létesítményünket három kis rakétával. Nem voltak áldozatok, csak anyagi kár" - közölte Muhammad. A libanoni lap úgy tudja, légvédelmi fegyverekkel lőttek vissza a támadókra.

Vasárnap egyébként két drón zuhant Bejrútban a Hezbollah radikális síita milícia médiaközpontjára, és az egyik felrobbant. Emellett aznap két azonosítatlan drón végzett két iraki milicistával a szíriai határon. A bombázásért az al-Hasd as-Saabi (Népi Mozgósítási Erők, PMF) nevű iraki síita milíciákból álló ernyőszervezet Izraelt tette felelőssé. Szombat éjfél előtt pedig izraeli repülőgépek mértek csapást Damaszkuszhoz közeli célpontokra. Minden esetben olyan szervezetek vagy csoportok voltak a célpontok, amelyek Irántól kapnak támogatást.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás