Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Trump szerint nevetséges, hogy atombombával ment volna neki a hurrikánoknak

2019.08.26. 06:38 Módosítva: 2019.08.26. 06:47

Az Egyesült Államok elnöke szerint atombombával lehetne megfékezni az amerikai partokat elérő pusztító hurrikánokat. Az elnök mindezt nemzetbiztonsági vezetők ülésén vetette fel, írja az amerikai Axios nevű hírportál, amelynek egy, az ülésen részt vevő, de neve elhallgatását kérő szemtanú nyilatkozott.

Florence hurrikán a Nemzetközi Űrállomásról 2018. szeptember 12-én
Florence hurrikán a Nemzetközi Űrállomásról 2018. szeptember 12-én
Fotó: Nasa / Getty Images Hungary

Szerinte az elnök azt mondta, „rendben, megvan, értem. Miért nem bombázzuk le őket?

A hurrikánok Afrika partjainál képződnek, és amikor végig mennek az Atlanti-óceánon, bombát dobunk a közepébe szétszakítva őket. Miért nem tudjuk ezt megcsinálni? - kérdezte az elnök, amire a válasz az volt, hogy jó, jó, majd utánanéznek. 

Az Axios szerint Trump egyszer korábban is felvetette a kérdést, még 2017-ben került egy nemzetbiztonsági jegyzőkönyvbe, amiben kifejezetten a nukleáris szót használta. Egy szakember megvédte Trumpot, aki szerint „az elnök célja, hogy távol tartsa a hurrikánt, mielőtt a szárazföldön pusztításba kezd,  nem rossz. A szempontja nem rossz.”

A Fehér Ház nem kommentálta  lap értesüléseit, azonban Donald Trump a Twitter-oldalán reagált, méghozzá cáfolva, hogy valaha ezt mondta volna. Az amerikai elnök szerint sosem mondott ilyet, az Axios cikke nemcsak nevetséges, de újabb fake news, azaz kamuhír.

Via    • Vennék
  • Hírek