Előd
6 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Annyi jég esett, hogy egy napra tél lett Madrid környékén

2019.08.27. 12:58 Módosítva: 2019.08.27. 13:46

Jelentős mennyiségű jégeső hullott a Madrid közelében található Arganda del Reyben hétfő este, a szélsőséges időjárás miatt folyóként hömpölygött a víz az utcákon, írja az MTI.

A közösségi oldalakon és a helyi médiában közzétett fotókon és felvételeken látható, ahogy a sáros ár autókat, kukákat és kültéri bútorokat sodor magával, és a jég téli hangulatot kölcsönöz a tájnak.

INTENSE severe hailstorm lead into... - Severe Weather Europe

INTENSE severe hailstorm lead into destructive flash floods in Arganda del Rey, Madrid, Spain this evening, Aug 26th! Report: @luisfiuzatv / MeteOrihuela

Hétfő este négy autópályaszakasz és öt metróvonal vált közlekedésre alkalmatlanná a spanyol fővárosban és környékén. Több metróállomást teljesen elöntött a víz. A közlekedés kedd reggelre sem állt teljesen helyre.

Intense hailstorm in La Carlota,... - Severe Weather Europe

Intense hailstorm in La Carlota, Cordoba, Spain this afternoon, August 26th. Report: @siles_Dani

Mindeközben Malagában hatalmas tornádó is kialakult:

MAJOR #tornado in Campillos, Malaga,... - Severe Weather Europe

MAJOR #tornado in Campillos, Malaga, Spain today, August 26th! Report: @VivaCampillos

Arganda del Rey kórházát is elárasztotta a víz, a műtőosztály és a szülészet működésében is zavar keletkezett. Hasonló volt a helyzet egy nagy madridi egészségügyi létesítményben is.

A szélsőséges időjárás miatt még kedd reggelre sem állt helyre teljesen a metróközlekedés a térségben. A hatóságok szerint 152 helyszínen kérték a tűzoltók segítségét, elsősorban a Madridtól délre és keletre fekvő településeken.

15%
4290 Ft
3647 Ft
15%
3499 Ft
2975 Ft