Stefánia
0 °C
3 °C

Késsel támadt a rendőrre egy férfi egy bécsi menekültszállón, meglőtték

2019.08.28. 14:06 Módosítva: 2019.08.28. 14:16

Késsel támadt rendőrre egy afgán férfi szerda hajnalban egy bécsi menekültszállón. A rendőr meglőtte a támadót, akit kritikus állapotban szállítottak kórházba, írja az MTI.

A rendőröket hajnali 2 óra 45 perckor értesítették egy menekültszállón kirobbant veszekedés miatt. Egy 39 éves afgán férfi késsel fenyegetett egy 40 éves iráni származású férfit.

A bécsi Kurier a menekültszállót fenntartó diakóniára hivatkozva azt írja: a két férfi között már befejeződött a veszekedés, de amikor a rendőrök kiértek, a vita újra fellángolt.  

Amikor az afgán meglátta a kiérkező rendőröket, késsel támadt egyikükre. A rendőrök többször is felszólították, hogy dobja el a kést, és álljon meg, gázspray-vel is megpróbálták megfékezni, de sikertelenül.

Az egyik rendőr rálőtt a támadóra. A férfit a felsőtestén találta el több lövedék - mondta el a rendőrség szóvivője. A rendőrök elsősegélyben részesítették a támadót, majd kórházba szállították. Szerda délutáni tájékoztatás szerint állapota életveszélyes.

Daniel Fürst azt mondta: a szituáció már a rendőrök számára is életveszélyes volt, ezért volt szükség a fegyver használatára. A rendőröket arra képzik ki, hogy az ilyen helyzetekben a felsőtestre célozzanak, mert ez nyújtja a legnagyobb felületet, így lehet megállítani a támadást. 

Augusztus 21-én arról írtunk, hogy Debrecenben egy 18 éves fiatal támadt késsel a kezében a rendőrökre. A rendőrök előbb gázspray-t használtak, majd többszöri figyelmeztetés után rálőttek a férfire, akit kórházba szállítottak.