Dömötör
9 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Tarlós István lett az első hivatalos főpolgármester-jelölt

2019.08.28. 15:59

Elsőként Tarlós István vált elsőként hivatalos főpolgármester-jelöltté, miután a jelenlegi városvezetőt a Fővárosi Választási Bizottság szerdán az októberi önkormányzati választásra nyilvántartásba vette mint a Fidesz és a KDNP közös jelöltjét - írja az MTI. 

A Fővárosi Választási Bizottság a Budapest.hu-n tette közzé a szerdai határozatát, amiben az áll, hogy Tarlós István hétfőn kezdeményezte a bizottságnál a nyilvántartásba vételét a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek október 13-ára kiírt választásán. A bejelentéssel egyidejűleg 1494 ajánlóívet adtak át.

A Fővárosi Választási Iroda 767 ajánlóív ellenőrzése során 5133 érvényes ajánlást rögzített. Ezt követően további ajánlóívek ellenőrzésére nem volt szükség, tekintettel arra, hogy az ellenőrzött érvényes ajánlások száma a törvényben meghatározott mértéket meghaladta. Ezért a Fővárosi Választási Iroda az ajánlások további ellenőrzését nem folytatta.

Budapesten minden Fidesz-KDNP-s polgármester- és képviselőjelölt összegyűjtötte az induláshoz szükséges aláírásokat az önkormányzati választásokra - közölte az MTI-vel a Fidesz.

A Fidesz budapesti aktivistái a továbbiakban is gyűjtik a támogató aláírásokat.