7 embert megölt, és 20-at megsebesített egy lövöldöző Texasban

2019.09.01. 07:50 Módosítva: 2019.09.01. 08:02

Alig néhány héttel azután, hogy 24 órán belül két lövöldözésben közel harminc ember vesztette életét az USA-ban, újabb tömegmészárlás történt az országban - írja a CNN.

Egy 30 éves férfi Nyugat-Texasban megölt összesen legalább öt embert, 21 további személyt pedig megsebesített.

A lövöldözés helyi idő szerint szombat délután negyed négy körül kezdődött, amikor egy közúti ellenőrzésre leintettek a rendőrök egy aranyszínű Hondát Midland közelében. Amikor az autó megállt, akkor a sofőrje lelőtte az őt igazoltatni kívánó rendőrt, majd továbbhajtott Odessa irányába, ahol még egy embert lelőtt. Hogy miért intették le, az még nem világos, de könnyen lehet, hogy már korábban lövöldözött a kocsijából. Eleinte az sem volt egyértelmű, hogy egy vagy két támadó van-e.

A sofőr ezután további legalább két személyt lelőtt még Odessában. Ezután ellopott egy postai furgont, közben további embereket lőtt le.

A furgonnal a Cinergy mozihoz hajtott, ahol már vártak rá a rendőrök, és komoly lövöldözés kezdődött. A rendőrök végül végeztek a férfival, aki eddigre rengeteg áldozatot szedett.

A nyomozás és a helyszínelés javában tart, de azt már most lehet tudni, hogy a halálos áldozatok között biztosan van legalább egy rendőr, valamint egy gimnazista. A sebesültek között pedig egy 17 hónapos kislány is szerepel, ami különösen nagy felháborodást váltott ki a különféle közösségi felületeken.

Alex Woods - Just witnessed a shooting in Odessa, Texas....

Just witnessed a shooting in Odessa, Texas. Another shooter is still on the run. 20 people have been shot. #breakingnews

Szemtanúk arról számoltak be, hogy a támadó válogatás nélkül tüzelt a kocsijából a körülötte közlekedő autókra, legalább kettőt el is talált.

Azt nem tudni, hogy az a postás milyen állapotban van, akinek ellopta a támadó a furgonját, a posta egyelőre csak annyit közölt, hogy valószínűleg ő is az áldozatok között van, de hogy sérült vagy halálos áldozat, azt nem mondták meg.

A lövöldözés egy nappal azelőtt történt, hogy egy, a fegyvertartást még jobban fellazító törvény lépett volna életbe Texasban. Az új törvény lehetővé teszi, hogy viszonylag laza feltételeknek megfelelve akár iskolákban, egyházi intézményekben is viselhessenek az emberek fegyvereket.

A lövöldözés után újult erővel lángolt fel a fegyvertartási vita az amerikai politikusok, de különösen a potenciális elnökjelöltek között.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport