Nárcisz
7 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Az utasok aludtak, a hajó leégett: huszonöt holttestet találtak Kalifornia partjainál

2019.09.02. 15:35 Módosítva: 2019.09.02. 20:45

Fontosabb részletek:

  • Kigyulladt, leégett és elsüllyedt egy kirándulóhajó Santa Cruz szigete közelében helyi idő szerint hétfőn hajnalban.
  • A hajón 39-en voltak. A legénység öt tagja a vízbe ugrott, őket egy közelben tartózkodó hajó mentette ki. 
  • Eddig 25 holttestet találtak a vízben, kilenc ember sorsáról nem tudni.

Mentőakció indult hétfőn 39 vészhelyzetbe jutott ember megsegítésére, akik egy égő hajón tartózkodtak a Los Angeles partjaitól 140 kilométerre fekvő Santa Cruz szigete közelében Az amerikai hatóságok attól tartanak, hogy az utasok életüket vesztették a hajnali órákban kigyulladt hajón.

c63d80a3-4e01-4614-adee-d6be8b6ed922.png
Fotó: Ventura County Fire Department

A parti őrség a Twitteren közölte, hogy több mentőegységet indítottak a helyszínre a bajbajutott emberek kimentésére. Amire odaértek, a hajó lángokban állt, majd teljesen kiégett és elsüllyedt. 

A tűz a 23 méter hosszú Conception nevű hajón ütött ki, amelyet több napos búvártúrákra lehet kibérelni. A CNN.com azt írja: 5 embert mentettek ki, és a hajón még  34-en voltak. A hatalmas lángok miatt a tűzoltóknak nem sikerült feljutniuk a fedélzetre.

A parti őrség szóvivője később azt közölte: huszonöt holttestet találtak a hajó közelében, kilenc embert eltűntként kezelnek.

Az öt kimentett ember a legénység tagja. Ők a kapitányi hídon tartózkodtak, míg az utasok az alsó zárt fedélzeten aludtak. Amikor a tűz kiütött, a legénység tagjai a vízbe tudtak ugrani. Egy arra járó hajó vette fel őket.  

A tűzoltóság szóvivője azt mondta: csak remélni merik, hogy az éjszakára a part közelében lehorgonyzó hajóról az utasok kijutottak a szárazföldre, de sajnos a legrosszabb forgatókönyvre is fel kell készülniük, hogy mind a hajón maradtak. 

A hajón utazók családtagjainak krízisközpontot állítottak fel Santa Barbarán.