Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Az oroszok elfogott tengerészeket adnak hazaáruló ukrán főszerkesztőért

2019.09.07. 10:18 Módosítva: 2019.09.07. 11:22

Megkezdődött szombaton az Oroszországban és Ukrajnában letartóztatott és elítélt állampolgárok cseréje - közölte a TASZSZ hírügynökséggel Nyikolaj Polozov, az ukrán tengerészek egyik ügyvédje.

"Az ukrán tengerészeket a moszkvai Lefortovo börtönből a Vnukovói repülőtérre szállították, ezért kijelenthetjük, hogy megkezdődött a fogolycsere" - mondta az ügyvéd.

Tengerészek, filmrendező, főszerkesztő

Szombaton le is szállt a kijevi Boriszpol repülőtéren a Rosszija különleges orosz légi alakulat repülőgépe, amelyen Oroszországba szállítják az Ukrajnában fogva tartott orosz állampolgárokat.

Nyikolaj Polozov, a kercsi incidens után Oroszországban őrizetbe vett ukrán tengerészek egyik ügyvédje arról tájékoztatott, hogy az incidens mind a 24 ukrán résztvevője a moszkvai Vnukovo repülőtéren van.

Feltehetőleg a kicserélendő foglyok listáján van Oleh Szencov ukrán filmrendező is, akit egy Krím félszigeti terrorcselekmény előkészítésének vádjával Oroszországban 20 évi szabadságvesztésre ítéltek, majd augusztus végén a Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben lévő fegyenctelepről váratlanul Moszkvába szállítottak - közölte Pavel Csikov, a rendező bírósági védelmét ellátó Agora jogvédő szervezet ügyvédje.

Kirill Visinszkij, a RIA Novosztyi Ukrajina hírportál májusban hazaárulás vádjával letartóztatott, orosz-ukrán kettős állampolgárságú főszerkesztője, akit az ukrán fellebbviteli bíróság augusztus végén feltételesen szabadlábra helyezett, már a kijevi repülőtéren van, és hamarosan Moszkvába repül, számolt be a TASZSZ.

Az Ukrajnában 15 év börtönre ítélt Ruszlan Gadzsijev orosz harckocsizót azonban, aki 2015 elején a Donyec-medencei harcokban esett ukrán fogságba, nem szállították a fogolycserére kijelölt személyek kijevi gyűjtőhelyére - közölte Valentyin Ribin, Gadzsijev ügyvédje.  • Vennék
  • Bankszámla