Erik, Alexandra
EUR 386,13 Ft
USD 365,67 Ft
11 °C
23 °C

Felszámolták Európa egyik legnagyobb pénzhamisító bandáját

2019.09.09. 21:37 Módosítva: 2019.09.09. 23:25

Portugáliában felszámolták Európa egyik legnagyobb pénzhamisító hálózatát, az ügyben öt gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük a banda vezérét, akit Kolumbiában sikerült elfogni, írja az MTI az Europol hétfői bejelentése nyomán.

A banda 2017 óta működött, és több mint 26 ezer hamis bankjegyet, többnyire 50 eurós bankjegyet gyártott. A hamis pénzek rendkívül magas minőségben készültek: a banda még arra is ügyelt, hogy biztonsági papírt, hologramokat, vízjeleket és ultraibolya fény mellett látható tintát alkalmazzon.

Az Europol közlése szerint Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Portugáliában összesen több mint 1,3 millió névértékű bankjegyet foglaltak le a hatóságok. Szakértők szerint a most felszámolt banda volt a darknet második legnagyobb pénzhamisító hálózata.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét