Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Molotov-koktélokkal támadtak északír nacionalisták a rendőrökre

2019.09.10. 22:10 Módosítva: 2019.09.10. 23:27

Ír nacionalista fiatalok Molotov-koktéllal dobálták meg a rendőröket, akik egy robbanószerkezetet mentek ki hatástalanítani az észak-írországbeli Derry, avagy Londonderry városában, írja a Reuters. A robbanószerkezet képes lett volna akár halálos sebesülést is okozni, állítja a rendőrség. Két fiatal égési sérüléseket szenvedett, akik nekitámadtak az intézkedési terület köré vont kordonra.

Az elmúlt hónapokban nőtt az atrocitások száma Észak-Írországban, mivel egy esetleges megállapodás nélküli brexit esetén visszaállhat a határellenőrzés az Egyesült Királyság és Írország között. Az 1998-as béke nagyrészt pontot tett arra a több évtizednyi erőszakra, ami az Írországgal történő újraegyesítést követelő nacionalisták és az Egyesült Királyság párti lojalisták között tombolt.

De még mindig előfordulnak kisebb támadások a rendőri erők ellen olyan csoportoktól mint például a New IRA (Új IRA), és az utóbbi időben növekvő tendenciát mutatnak a támadások. A rendőrség a most hatástalanított robbanóeszközt és a Molotov-koktélos támadást is a New IRA számlájára írja.