Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Halálos ítéletet kért az ügyész az El Pasó-i merénylőre

2019.09.12. 23:17 Módosítva: 2019.09.12. 23:23

Csütörtökön hivatalosan is vádat emeltek az augusztus eleji El Pasó-i mészárlás elkövetője ellen, aki 20 embert ölt meg rövid idő leforgása alatt, a cselekménye pedig kifejezetten latin-amerikai személyek ellen irányult.

Jaime Esperza ügyész elmondta, hogy az ügyészség a lehető legsúlyosabb büntetést fogja kérni a tárgyalás során, ez Texasban halálbüntetést jelent - írja a CNN. Illetve megfelelő enyhítő körülmények esetén tényleges életfogytiglant.

A 21 éves elkövető jelenleg előzetesben várja a tárgyalását, óvadék lehetősége nélkül, vagyis semmiképpen sem kerülhet szabadlábra.

Az elkövető a lövöldözés után elmondta a hatóságoknak, hogy ő lőtte le az embereket. A rendőrökkel együttműködik, viszont a nyomozók arról számolnak be, hogy valószínűleg sokkos és zavart állapotban van, a tettét nem bánta meg, a kommunikációjukra azt mondták, hogy hűvös.

Az elkövető a mészárlás előtt az 8chan nevű fórumon osztotta meg a fajgyűlölő nézeteit a többi fórumozóval. Az 8chan vezetőjének néhány nappal ezelőtt kellett szenátusi meghallgatásra mennie, mert több tömegmészárlás kiindulópontja is ez a fórum volt.