Diána
10 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

Felmentették a csecsemőjét elásó pompomlányt

2019.09.13. 22:01

Felmentették a gyilkosság vádja alól azt a 20 éves ohiói nőt, aki szülei házának udvarán elásta otthon megszült csecsemőjét – írta a People.

Brooke Skylar Richardsont végül nem csak a szándékos gyilkosság, de a halált okozó gondatlanság és a csecsemő veszélyeztetése vádja alól is felmentették. Csak a legenyhébb vádpontban, a holttesttel való méltatlan bánásmódban találta bűnösnek a bíróság.

Leányanya, cheerleaderek edzője

Az ítélet hallatán sírásban tört ki az egykori pompomlány, aki jelenleg maga is cheerealderek edzőjeként dolgozott.

Richardson  mindössze 18 éves volt, nem sokkal az érettségi előtt, amikor megszülte a babát. Korábban nem járt terhességvizsgálatra, nőgyógyászánál azonban korábban terhességi tesztet végzett, így többször hívták ultrahangra is.

Ezekre nem ment el, majd két hónappal azután, hogy megszülte a gyereket – akit a rendőrségi kihallgatás során Annabelle-nek nevezett, bár később kiderült, fiú volt – a nőgyógyászának könnyek között elmondta, hogy a gyerek koraszülött volt, nem volt életben, és elásta a kertben. A feljelentést a nőgyógyász tette meg, a rendőrök ezután találták meg a csecsemő maradványait, 2017 júliusában. 

A rendőrség sokáig ragaszkodott ahhoz, hogy a lány megpróbálta elégetni a csecsemőt, mielőtt eltemette. Végül a lány elismerte, hogy használt öngyújtót, ám kiderült: előtte 17 alkalommal mondta a rendőröknek, hogy nem tett ilyet, majd a kihallgatás során addig kérdezték – és szorították a kezét –, amíg nem vallott másképp. Az ügyészség végül visszavonta ezt a vádpontot.

Végül a maradványokból nem sikerült egyértelműen bizonyítani, hogy a holttestet érte-e tűz. Az is vita tárgya volt, hogy a baba élve született-e, aminek kulcsfontosságú jelentősége volt, hiszen ettől függött, hogy szándékos vagy gondatlan emberölésről lehet-e egyáltalán beszélni.

Hol volt a család?

A szülők, ismerősök mind hisznek a lány ártatlanságában, mindannyian elmondták, nem tudtak a terhességről. Feltűnt ugyan, hogy egy időben némi súlyt szedett fel, de nem tulajdonítottak ennek nagy jelentőséget.

Brook Skylar Richardson úton a bíróság felé.
Brook Skylar Richardson úton a bíróság felé.

Az ügyészség azonban egy üzenetet mutatott, amelyet a lány az anyjának küldött az edzőteremből, néhány órával a szülés után. „Lement a hasam, soha, soha, soha még egyszer nem engedem, hogy ez megtörténjen” – írta. A védelem szerint azonban ez sem bizonyítja, hogy a csecsemő élve született.

A csütörtöki felmentés után pénteken döntött a bíró a büntetés mértékéről a holtest méltatlan kezelése miatt – írta a CNN. Richardsonnak végül nem kell börtönben maradnia, – egy hetet töltött előzetes letartóztatásban – de pártfogói programban kell részt vennie, amelynek megtagadása esetén egy évre kell börtönbe vonulnia.

A rendőrség mást az ügyben nem vont eljárás alá, nem azonosították az apát sem.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport