Trump megerősítette, hogy tényleg meghalt Oszama bin Laden fia

2019.09.14. 15:47

Már augusztus 22-én bejelentették, hogy meghalt az al-Kaida terrorszervezet örököse és Oszama bin Laden fia, Hamza bin Laden, de akkor még nem árult el részleteket a Pentagon. Szombaton Donald Trump amerikai elnök azonban közölte, hogy Hamza bin Ladent egy amerikai terrorizmusellenes műveletben gyilkolták meg az afganisztáni, pakisztáni térségben.

Trump közölte, hogy Hamza bin Laden felelős volt különféle terrorista csoportok szervezéséért és vezetéséért.

A terror koronahercegének  is nevezett, 30 év körüli Hamza Oszama bin Laden tizenötödik fia volt, a terroristavezér harmadik feleségétől született, az utóbbi hónapokban pedig a Pentagon szerint „kezdett az al-Kaida hálózat vezetőjévé válni”.

Több hang- és videóüzenetben is üzent a világnak, amikben támadásra szólított fel az Egyesült Államok és más országok ellen – részben miatta pedig új erőre kapott az al-Kaida terrorszervezet. A minisztérium szerint meg akarta bosszulni apja 2011-es halálát: Oszama bin Ladent ugyanis amerikai katonák ölték meg Pakisztánban. 

2017-ben felkerült az amerikaiak terroristalistájára, márciusban pedig egymillió dolláros vérdíjat tűzött ki a fejére az Egyesült Államok. Hírszerzők viszont július végén olyan információkhoz jutottak, amelyek szerint Bin Laden fia meghalt. Donald Trump amerikai elnököt is megkérdezték az akkor még csak feltételezett halálesetről, azonban ő nem akarta kommentálni a hírt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport