Orsolya
5 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Ismét szexuális zaklatással vádolják Brett Kavanaugh főbírát

2019.09.15. 22:05 Módosítva: 2019.09.15. 23:04

Vasárnapi Twitter-bejegyzései egyikében Donald Trump azt javasolta: Brett Kavanaugh-nak pert kellene indítania rágalmazásért, vagy az igazságügyi minisztériumnak kellene a segítségére sietnie.

Hihetetlenek a róla terjesztett hazugságok. Hamis vádak, viszonvád nélkül. Mikor lesz ennek vége?

– írta az amerikai elnök. Majd hangsúlyozta, hogy szerinte az újabb vádakkal próbálják meg befolyásolni Brett Kavanaugh leendő bírói állásfoglalásait.

A New York Times-ban szombaton jelent meg egy cikk, amit Robin Pogrebin és Kate Kelly, a főbíró kinevezése körüli botrányról szóló új könyv szerzője jegyez. Azt állítják, tudomásuk van egy olyan esetről, amiről nem volt szó a zaklatással vádolt Kavanaugh meghallgatásán. Állításuk szerint egyik egykori évfolyamtársa tavaly több szenátort és az FBI munkatársait is értesítette arról, hogy egy egyetemi bulin látta letolt nadrággal Kavanaugh-t, és azt is, hogy a haverjai a péniszét nekinyomták egy diáklánynak. A Times szerint az FBI nem lépett az ügyben. 

Vasárnap délután Kamala Harris demokrata párti elnökjelölt-aspiráns – követve Julián Castro, szintén demokrata elnökjelölt-aspiráns példáját – a Twitteren a Kavanaugh elleni alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) megindítását követelte. Donald Trump – szintén a Twitteren – visszautasította ezt. „Nem hagyhatjuk, hogy a radikális demokrata baloldal (a liberálisokkal együtt) véleményekre alapozva Kavanaugh felmentésével fenyegetőzzön” – írta az elnök. Hozzáfűzte: „A hamis és korrupt hírek gyártói túlteljesítenek”.

(via MTI/CNBC)