Dömötör
10 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Elsüllyedt egy turistahajó Indiában, eddig tucatnyi halottja van a balesetnek

2019.09.15. 17:10 Módosítva: 2019.09.15. 19:08

A Godávari folyón közlekedő hajó 63 embert, többségében turistákat szállított egy kirándulóhelyhez az Ándhra Prades állambeli Rádzsamundri közelében.

Egy magas rangú rendőrtiszt szerint a helyszínre mentőcsapatok érkeztek helikopter kíséretével a túlélők felkutatásához. A Press Trust of India hírügynökség jelentése szerint 12 holttestet hoztak felszínre, és 17 embert sikerült kimenekíteni.

Indiában gyakoriak a hasonló vízi balesetek a túlterhelt hajók és a jelentéktelen biztonsági intézkedések miatt, különösen a monszunidőszakban.

Kongóban 36 embert keresnek 

Vasárnapra virradóra elsüllyedt egy áru- és utasszállító hajó a Kongó folyóban. A nyugati Mai-Ndombe tartományból induló hajó a fővárostól mintegy 100 kilométerre található Maluku városánál szenvedett hajótörést, ahol a folyó sodrása erős.

A rendőrség Twitter-bejegyzése szerint 76 embert mentettek ki a vízből, további 36 embert azonban eltűntként tartanak nyilván. A baleset okai egyelőre nem ismeretesek – közölte az AFP francia hírügynökséggel Pierrot-Rombaut Mwanamputu rendőrségi szóvivő.

Mind Indiában, mind az afrikai országban gyakoriak a balesetek, mert a rossz állapotban lévő hajók sokszor utasokkal és rakományokkal túlzsúfoltak, és a biztonsági intézkedések sem megfelelőek.

(MTI)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport