Vendel
3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Több mint a fele elpusztult a thaiföldi Tigris-templomból kimentett állatoknak

2019.09.15. 18:00 Módosítva: 2019.09.15. 20:08

A nagymacskákat, amelyek immunrendszere a beltenyészet miatt gyenge volt, vírusfertőzés tizedelte meg. 

A hatóságok az állatvédők nyomására 2016-ban kobozták el a majdnem 150 tigrist a Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartomány egy távoli zugában található, Tigris-templom nevű buddhista szentélyből. Az állatvédők már 2001 óta tiltakoztak, mert a szerzetesek embertelen körülmények között, illegálisan tartották a tigriseket. A szentély népszerű turistacélpont volt, tízezrével keresték fel a látogatók, hogy szelfizzenek a tigrisekkel, pórázon sétáltassák őket és üvegből etessék a kölyköket.

Miután a nagymacskák állami rezervátumokba kerültek, gyorsan kiderült, hogy a tigrisek érzékenyek az elsősorban kutyákat sújtó szopornyicára.

Amikor átvettük a tigriseket, megállapítottuk, hogy a beltenyészet miatt alig működik az immunrendszerük. Ahogy a betegség tünetei jelentkeztek, igyekeztünk meggyógyítani őket

– részletezte Prakit Vongszrivattanakul miniszterhelyettes az állami MCOT csatornán a hétvégén.

A szentély évtizedeken át rezervátumként hirdette magát, a hatóságok azonban illegális vadállat-kereskedelem és állatkínzás miatt indítottak nyomozást. A tigrisek elkobzása és a templom átkutatása után negyven tigriskölyök tetemét találtak meg, a maradványokat egy eddig azonosítatlan folyadékban tartósították és üvegekben tárolták, melyre nem volt engedélyük. A szerzetesek ellen vádat emeltek.

(MTI)