Emőd
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Kim Dzsongun meghívta Trumpot Észak-Koreába

2019.09.16. 05:08
  • Az amerikai kormány "csőre töltve" készen áll a válaszadásra a Szaúd-Arábia elleni támadások után - jelentette ki vasárnap esti Twitter-bejegyzésében Donald Trump amerikai elnök. "Van okunk azt hinni, hogy tudjuk, ki követte el, a bizonyítékoktól függően csőre töltve várunk, de még várjuk a (szaúdi) királyság álláspontját is arról, hogy szerintük ki hajtotta végre ezt a támadást, és milyen körülmények között haladjunk tovább" - írta a mikroblogban az amerikai elnök a szaúdi olajterminálok ellen szombaton elkövetett támadásra utalva. A támadást a jemeni húszi lázadók vállalták magukra, de Washington szerint Irán állt a háttérben. Az iráni külügyminiszter vasárnap a Twitteren határozottan cáfolta ezt. (MTI)
  • Észak-Korea vezetője phenjani látogatásra hívta meg Donald Trump amerikai elnököt - jelentette hétfőn a dél-koreai sajtó pontosan meg nem jelölt diplomáciai forrásra hivatkozva. Kim Dzsongun még augusztusban küldte el a meghívólevelet Washingtonba. Ez volt abban a hónapban a második levele Trumphoz, amelyben készségét fejezte ki egy csúcstalálkozó megtartására - írta a Jungang Ilbo című szöuli napilap. A Fehér Ház, az amerikai külügyminisztérium és Észak-Korea ENSZ-képviselete nem volt hajlandó kommentálni a lap értesülését. (MTI)
  • A kanadai kormányfő megszigorítaná a fegyvertartást. Kampány van, októberben lesznek a választások. Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt ígérte, ha párja nyer, megszigorítja a lőfegyverek birtoklásának és használatának ellenőrzését. Trudeau alig egy hónapja jelentett be fegyverellenőrzési szigorításokat Torontóban, ahol idén megnövekedett a fegyveres erőszak. Év eleje óta 270 lövöldözés volt a gazdasági fővárosként számon tartott metropoliszban. (MTI)