Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Október elsején hallgatják meg Trócsányit az EP-ben

2019.09.18. 22:07

Elkészült az Európai Parlamentben a biztosjelöltek meghallgatásának menetrendje: a parlamenti kapcsolatokért felelős szlovák taggal kezdődnek szeptember 30-án a meghallgatások, a magyar Trócsányi László október 1-én kora este kerül sorra, írja a Bruxinfo.

Ahogy azt részletesebben bemutattuk: Trócsányi László leendő portfóliója rendkívül szerteágazó, sok munkát követel és kevés eredménnyel kecsegtet. A magyar EU-biztoshoz fog tartozni a tárgyalások folytatása a posztszovjet államoktól a Balkánon és Közel-Keleten át Észak-Afrikáig. Közben várhatóan gyakran meg kell küzdeni Oroszországgal, az albán maffiával, széthúzó uniós tagállamokkal vagy szaúd-arábiai érdekkörökkel.

A Bruxinfo cikke szerint tehát október 1-én kora este, a meghallgatások második napján hallgatják meg Trócsányit, a korábbi magyar igazságügyi minisztert. 

„Korrekt értékelést kérek a magyar biztosjelöltnek" –  mondta Manfred Weber , az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójának vezetője kedden a strasbourgi plenáris ülés alatt tartott sajtótájékoztatóján. Trócsányi Lászlónak, az uniós szomszédság- és bővítéspolitikai portfólió várományosának „meg kell adnunk a lehetőséget, hogy bizonyítson."