Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Tarlós István: Karácsony betarthatatlan ígéreteket tesz

2019.09.23. 11:25

Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt sorozatban olyan teljesen betarthatatlan, működést érintő ígéreteket tesz, amelyekre nincs fővárosi forrás vagy megvalósításukra főpolgármesterként nem lenne kompetenciája, mozgástere 

– mondta Tarlós István főpolgármester hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A főpolgármester szerint Karácsony Gergely mindig másról beszél, mint amiről a főpolgármesterség szól és úgy tesz, mintha miniszterelnök- és parlamenti választás lenne. 

Állandóan állami kompetenciákat emleget, ahol semmilyen mozgástere nincsen: például stadionépítések pénzét ígéri oda kórházaknak, miközben ez a pénz soha nem kerülne hozzá, és ezeket az egészségügyi intézményeket hét éve az állam „elvitte” az egész országban

– mondta a főpolgármester és azt is hozzátette, hogy ő volt az egyetlen városvezető, aki akkor nem írta alá az ezzel kapcsolatos megállapodást.

Tarlós szerint Karácsony Gergely egyáltalán nem ismeri a költségvetést, nincs tisztában azzal, hogy a működési költségvetés mit tesz lehetővé, az utóbbi napok ingyenességről szóló ígéretei pedig már a kétségbeesés jelének tűnnek.

Tarlós István kábításnak, blöffnek minősítette ezeket az osztogatásról szóló ígéreteket, amelyeket szerinte nem lehet komolyan venni. A főpolgármester kijelentette: ő azt ígéri, amit reálisan be lehet tartani, a kampányban is arról beszél, hogy mit csináltak meg eddig és mit készítettek elő megvalósításra.

Karácsony Gergely, aki öt éve Zugló polgármestere, egy árva szót nem mond a kerületéről. Ha valaki nem mutatja be hitelesen a saját teljesítményét, akkor ott valami takargatnivalója van - mondta Tarlós István, hozzátéve, hogy Karácsony Gergely nem járt be a Fővárosi Közgyűlésbe, a bizottsági ülésekre, valamint nem mondott igazat a patkányirtás és a parkolás ügyében sem.

Az interjúban feljött a vita kérdése is. Tarlós ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy Karácsony Gergely „igazából nem akar” vitatkozni, csak szeretné azt a látszatot kelteni, de a vita feltételeit nem is érinti. Esze ágában sincs Puzsér Róbert főpolgármester-jelölttel egy éles vitát lefolytatni - mondta.

Tarlós István a kormány és a főpolgármester együttműködéséről szólva úgy fogalmazott, itt nem arról van szó, hogy szeressem, vagy jóban legyek a kormánnyal, hanem arról: 

tudjak addig a határig együttműködni, hogy ne égessek fel minden hidat, és ezzel ne okozzak kárt a városnak. Én nem valamelyik párt érdekében vagy kedvéért szeretném vezetni és vezetem a várost, hanem azért, mert ős budapesti vagyok, szeretem, ismerem Budapestet, és értem ezt a munkát, tudom, hogy mi a főpolgármester dolga

– mondta. 

A főpolgármester a fejlesztésekről is beszélt. Megvan a fedezet 

  • a Lánchíd és környékének felújítására,
  • a BKV további nagyarányú járműcseréire,
  • a Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítésére,
  • a nagyszabású kerékpáros fejlesztésekre,
  • a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítésére és
  • elindul az aquincumi híd kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése, valamint
  • folytatódnak az árvízvédelem beruházások.

Foglalkozni szándékoznak a klímavédelemmel, a fővárosnak van részletes klímastratégiája és zöldinfrastruktúra-fejlesztési programja. Mint mondta fokozni akarják a hajléktalanellátással kapcsolatos problémák megoldását, ebben a Belügyminisztérium is segítséget nyújt.

Karácsony Gergely vasárnap Kálmán Olgával és Kerpel-Fronius Gáborral hirdetett egyesített programot, amiről itt olvashat bővebben. 

(MTI)