Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-6 °C
5 °C

Bűnöző üldözése közben merült le a rendőrség Teslája

2019.09.26. 06:03

Bosszantó hiba miatt rázhatta le a kaliforniai rendőrség járműveit egy gyanúsított a múlt pénteken, írja a CNN. A rendőrök egy S 85-ös Teslával járőröztek, amikor egy közelebbről meg nem nevezett Santa Clara-i bűncselekménnyel összefüggésbe hozható gyanúsítottat akartak feltartóztatni.

Ellenőrizték a kocsi rendszámát, majd meg akarták állítani az autót, de a sofőr gázt adott. A rendőrök a Teslával üldözőbe vették.

A következő percekben a Teslát vezető rendőrtiszt rádión jelentkezett, és kétségbeesve jelentette, hogy már alig csak tíz kilométernyi töltöttség van a kocsijában, így pillanatokon belül szem elől tévesztheti a gyanúsítottat. Így is történt, pár perc múlva véget ért a Tesla útja. Bár a hírek szerint más egységek vették át az üldözést, végül a gyanúsítottnak sikerült kereket oldania.

A keresett autót később San Joséban megtalálták. 

A helyi rendőrségnél jelenleg is zajlik az a hat hónapos program, amely időszak alatt azt tesztelik, hogy mennyire tudják majd a Teslákat a rendőrségnél használni, így minden egyes ilyen esetet rögzítenek. Így egyelőre még nincs kialakult protokollja annak sem, hogy milyen időközönként kell a rendőröknek az autókat feltölteniük.  • Vennék
  • Hírek