Lövöldözés, késelés volt egy finnországi iskolában: egy halott, tíz sérült

2019.10.01. 13:49 Módosítva: 2019.10.01. 21:25

Legalább egy ember meghalt és tíz megsérült, amikor erőszakos támadás történt egy ideiglenesen egy bevásárlóközpontba költözött finn iskolában, írja a Helsinki Times.

A kelet-finnországi Kuopióban lévő Herman bevásárlóközpontban működik az Észak-Savói Szakképző Iskola, amíg az épületeit felújítják. Az iskolába nagyjából 600 diák jár, akiket 50 tanár oktat. A hírek szerint a támadó fiú az iskola egyik diákja volt, aki hátizsákjában lőfegyverrel és karddal érkezett az osztályba.

A finn Iltalehti című lap információi szerint az incidens azzal kezdődött, hogy az elkövető diák egy tanárra, valamint a diáktársaira támadt, mire a pánikba esett diákok székeiket hajigálták a támadóra. A Reuters szerint az incidensben egy ember életét vesztette. 

A helyszínre érkező rendőrség elfogta az 1994-ben született támadót, de eközben fegyvereket használtak, írja a Russia Today. Az MTI beszámolója szerint az akció közben a támadó is súlyosan megsérült. A sérülteket, akik között legalább egy tanár is van, kórházba szállították, közülük kettőnek kritikus az állapota. A rendőrség később megerősítette, hogy a finnországi születésű és finn állampolgárságú férfinál egy szúró-vágó eszköz (konkrétan kard) és egy lőfegyver is volt. A rendőrség bekészített, de fel nem használt Molotov-koktélokat is talált, amikor a támadás után átkutatták a fiú lakását.

    

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport