Eszter, Eliza
EUR 383,99 Ft
USD 358,61 Ft
14 °C
24 °C

Hirosimába és Nagaszakiba látogat Ferenc pápa

2019.10.02. 22:08

Hirosimába és Nagaszakiba látogat Ferenc pápa, és mindkét atombomba sújtotta japán városban felszólal a nukleáris fegyverek elterjedése ellen, közölte a Vatikán. Az Egyesült Államok 1945. augusztus 6-án mért atomcsapást Hirosimára, augusztus 9-én pedig Nagaszakira. Japán hat nappal később letette a fegyvert, és véget ért a második világháború. A két atombomba-támadásban  több mint kétszázezren haltak meg.

Ferenc pápa Tokióban találkozik a Japán északkeleti részét 2011. március 11-én megrázó 9-es erősségű földrengés, valamint az általa kiváltott cunami, illetve a fukusimai atomerőmű-baleset több túlélőjével is.

Thaiföldön a helyi hatóságokkal találkozik, ezenkívül pedig felkeresi a legfőbb buddhista pátriárkát Bangkokban. A fővárosban ezenkívül keresztény és más vallási vezetőkkel találkozik és misét pontifikál fiataloknak a bangkoki székesegyházban. (MTI)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla