Pszichotikus epizódja volt a támadás előtt a párizsi késelőnek

000 1L09YT
2019.10.04. 11:39

A párizsi rendőr-főkapitányságon késelő férfinek pszichotikus epizódja volt a támadás előtt, erről a férfi felesége beszélt a rendőröknek, írja a BBC. 

A 45 éves elkövetőt lelőtték a rendőrök, de előtte négy kollégáját késelte halálra. Felesége szerint előző éjjel pszichotikus epizódja volt, zavartan viselkedett, és arról beszélt, hogy hangokat hall. A nő azt is elmondta a rendőröknek, hogy a kapitányságon dolgozó hallássérült férje korábban összetűzésbe került a feletteseivel, és úgy érezte, hogy a munkáját nem értékelik eléggé. 

A támadó 16 éve dolgozott a rendőrségen, az IT-részlegen alkalmazták. Az ügyben nyilatkozó belügyminiszter szerint a kollégái azt mondták, nem voltak figyelmeztető jelek a viselkedésében. A férfi másfél éve áttért az iszlám vallásra, és kevesebbet beszélt a női kollégáival, de a belügyminisztérium szerint sem volt arra utaló jel, hogy radikalizálódott volna. A rendőri szakszervezet vezetője is azt nyilatkozta, nem hiszik, hogy terrorizmus állna a háttérben. 

A késelés egy nappal azután történt, hogy a rendőrök sztrájkoltak Franciaországban a túlórák és a nem megfelelő munkakörülmények miatt. A szakszervezet szerint ezek is okolhatók azért, hogy az év eleje óta ötven rendőr lett öngyilkos Franciaországban. 

(Borítókép:  Martin Bureau / AFP)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport