A terrorellenes ügyészség vette át a párizsi késelés ügyét

2019.10.05. 11:03

A párizsi ügyészség átadta a terrorellenes ügyészségnek a nyomozást a csütörtöki párizsi késelés ügyében, írja a BBC. Egy rendőrségi dolgozó támadt késsel öt rendőrre, közülük négyen meghaltak. A támadót lelőtték.

A 45 éves férfi 16 éve dolgozott a párizsi rendőr-főkapitányság IT-részlegén. Az ügyben nyilatkozó belügyminiszter szerint a kollégái azt mondták, nem voltak figyelmeztető jelek a viselkedésében.

A rendőri szakszervezet vezetője arról beszélt, hogy valamilyen személyes konfliktust sejtettek a háttérben. A nyomozók szerint azonban új információk alapján már lehetséges terrorcselekmény ügyében folytatódik a nyomozás.

A férfi másfél éve áttért az iszlám vallásra, és kevesebbet beszélt a női kollégáival, de a belügyminisztérium szerint nem volt arra utaló jel, hogy radikalizálódott volna.

Felesége szerint a támadónak a késelés előtti éjjel pszichotikus epizódja volt, zavartan viselkedett, és arról beszélt, hogy hangokat hall. A nő azt is elmondta a rendőröknek, hogy hallássérült férje korábban összetűzésbe került a feletteseivel, és úgy érezte, hogy a munkáját nem értékelik eléggé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport