Gusztáv
-7 °C
-1 °C

Saját lakásában lőttek le a rendőrök egy nőt Texasban

2019.10.13. 13:13

Saját lakásában, a hálószobájának ablakán keresztül lőtte agyon egy texasi rendőr a 28 éves Atatiana Jeffersont szombat reggel, miután a nő szomszédja egy nyitott ajtó miatti aggodalmában értesítette a hatóságokat – írja a BBC.

Jefferson a nyolcéves unokaöccsével tartózkodott a Fort Worth-i otthonában, és éppen vele játszott, amikor zajt hallott, és kiment az ablakhoz megnézni, hogy mi okozhatja a dolgot. A rendőrségi testkamerás felvételek alapján a rendőrök ekkor látták meg a körvonalait az ablakon át, és rögtön fel is szólították arra, hogy tegye fel a kezét. Az egyik rendőr röviddel ezután fegyvert rántott, és az ablakon keresztül lelőtte a nőt, a hivatalos nyilatkozat szerint azért, mert fenyegetést észlelt.

A felvételek meg vannak vágva, így nehéz belőlük következtetéseket levonni. Az például látszódik rajtuk, hogy a rendőrök találtak egy lőfegyvert az afroamerikai nő hálószobájában – hozzá kell tenni, hogy a fegyvertartás Texasban 18 éves kor felett legális –, az viszont nem derül ki róluk, hogy a lövés pillanatában ez a nő kezében volt-e. A videó alapján a rendőrök egyébként nem azonosították magukat a közeledés közben. A rendőrök a helyszínen küzdöttek Jefferson életéért, de nem tudták megmenteni.

Atatiana Jefferson
Atatiana Jefferson
Fotó: Facebook

A lövést leadó rendőr ellen eljárás indult, melynek idejére fe is függesztették őt. Az ügy elég nagy port kavart az államban, még a texasi demokrata elnökjelölt, Beto O’Rourke is megszólalt, ő arról beszélt, hogy mindent meg kell tenni azért, hogy a jövőben ne történhessen ilyen. Éppen két hete hoztak ítéletet egy hasonló ügyben, Amber Guyger 10 év börtönt kapott, miután tavaly tévedésből agyonlőtte afroamerikai szomszédját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport