Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Vizsgálja a horvát rendőrség Borkaiék hajós partiját

2019.10.14. 12:14

Válaszolt a horvát rendőrség a Magyar Hang levelére, melyben a lap arról érdeklődött, igaz-e, hogy Borkai Zsolt ügyében nyomozást folytatnak.

Borkai Zsolt
Borkai Zsolt
Fotó: Borkai Zsolt / Facebook

A dubrovniki-neretvai rendőrség közlése szerint nem pontos az információ, miszerint Borkai ellen nyomozást folytatnak, „azonban a médiaközlések alapján, amelyek Borkai úr dubrovniki tartózkodását lehetséges törvénytelenségekkel hozzák kapcsolatba, bűnügyi vizsgálat indult, hogy hitelesek-e az állítások az összes releváns körülménnyel és tényezővel kapcsolatban”.

A Borkai-botrány lényege, hogy Az ördög ügyvédje nevű, ismeretlen által készített blog olyan fotókat, videókat tett közzé, amelyek arról árulkodtak, hogy Borkai Zsolt és barátai egy adriai hajóúton csoportszexeltek. A blog azt állította, hogy a bulin részt vevő nők prostituáltak voltak, és a csapat drogozott is. Utóbbival kapcsolatban a blog semmilyen bizonyítékkal nem szolgált.

Borkai Zsoltot vasárnap a győriek megválasztották polgármesternek, igaz, csak szoros küzdelemben tudta megverni az ellenzék jelöltjét, Glázer Tímeát.  

Egyes kormánypárti elemzők és a kormánypárti sajtó egy része is Borkait teszi felelőssé az ellenzék jó szerepléséért. Orbán Viktor ma dönt arról, mi legyen Borkai sorsa.