Félt a világvégétől, 10 éven át tartotta pincébe zárva a családját egy holland férfi

2019.10.15. 17:40 Módosítva: 2019.10.15. 18:25

A világvégére várva mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva egy holland férfi hat gyermekével. A rendőrség az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságának pincéjében bukkant rá a családra, jelentette az MTI egy keddi sajtótájékoztató alapján.

A holland rádió híradása szerint a férfi és hat 16-25 év közötti gyermeke a világvégét várta a pincében. A közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. „Közölte, hogy megszökött és segítségre van szüksége” – mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon hat embert talált, akiket gondozásba vett – közölte a testület szóvivője. Arról nem szólt, milyen állapotba találták meg őket, és milyen körülmények között éltek a pincében, mondván, még teljes erővel folyik a nyomozás. Elmondta azt is, hogy őrizetbe vettek egy 58 éves férfit, aki nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal.

Holland médiaértesülések szerint a farmon lévő ház szobájának szekrénye mögött találtak rá a rendőrök egy lépcsőre, amely a pincébe vezetett, ahol az apa és a gyerekek éltek. Azt nem tudni, hogy anyjuk hol lehet.

A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.  • Tippek
  • Biztosítás