16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Őrizetbe vettek egy osztrák férfit a pincébe zárt holland család ügyében

2019.10.16. 12:48

Egy 58 éves osztrák férfit vett őrizetbe és hallgat ki a holland rendőrség annak a családnak az ügyében, amely mintegy tíz évig élt egy pincében a világtól elzárva élt, írja az MTI.

A rendőrség még hétfőn talált rá az ország északi részén fekvő Ruinerwold egy eldugott családi gazdaságápincéjében egy férfira és öt gyermekére, akik – a holland sajtó szerint – a világvégét várták a pincében.

A holland rendőrség szerdán közölte, hogy az osztrák férfi nem a család tagja, ő bérelte viszont a farmot, ahol az öt testvért beteg édesapjukkal együtt megtalálták. 

 A férfi még őrizetben van, kihallgatása folyik. Sok dolog még nem világos, vizsgáljuk, mi is történt pontosan

– nyilatkozta Grietje Hartstra szóvivő.

Helyi sajtóértesülések szerint egy közeli fogadó tulajdonosa hétfőn riasztotta a rendőrséget, amikor egy rémült fiatal férfivel találkozott, aki elmondta neki, hogy már kilenc éve nem volt kinn a pincéből. "Elmondta, hogy megszökött és segítségre van szüksége" - mondta a fogadós.

A rendőrség a farmon lévő ház egy elzárható helyiségében találta meg a hattagú családot. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a testvéreket és édesapjukat akaratuk ellenére tartották-e bezárva. A gyermekek édesanyja valószínűleg meghalt még azelőtt, hogy a család 2010-ben a farmra költözött volna – közölte Roger de Groot, a település polgármestere.

Az Algemeen Dagblad holland napilap szerint az őrizetbe vett férfi egy osztrák asztalos. A bécsi külügyminisztérium illetékese kedd este megerősítette a holland sajtóértesüléseket és közölte, hogy egy Bécsben született férfiről van szó.

 A helyieket sokkolták a történtek. Újságíróknak elmondták, hogy a farmon mindig csak egy férfit láttak, nem is tudták, hogy van családja. A farm a településtől mintegy 200 méterre, egy fás terület mögött fekszik. A sajtójelentések szerint egy nagy veteményes kert található rajta és kecskék is legelnek ott, ami lehetővé tehette a család önellátását éveken keresztül.  • Hírek
  • Hírek