Szabina
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Brutális esőzés ölt meg többeket Katalóniában

K EPA20191023009
2019.10.23. 13:10

Egy ember meghalt és többen eltűntek Katalóniában szerdán, ahol özönvízszerű esőzés avatkozott bele komolyabban a mindennapokba: 24 ezren maradtak áram nélkül és több autóúton, vasúti szakaszon is szünetel a közlekedés.

A spanyol meteorológiai szolgálat jelentését az MTI ismertette, eszerint fél nap alatt 180 milliméternyi csapadék zúdult Girona és Tarragona térségének több településére, helyenként viharos erejű széllel kísérve.

A halálos áldozat egy 75 éves férfi, akinek eltűnését még az éjjel jelentették a Barcelonához közeli Arenys de Munt településről, ahol a férfi az utcán parkoló autóját akarta a vihar elől biztonságba helyezni. Holttestét reggel találták meg.

A helyi hatóságok négy eltűnt embert keresnek, köztük egy idős asszonyt és középkorú fiát, akiknek bungalójába tört be a víz éjszaka Vilaverd településen. Két másik embert pedig autójával együtt sodort el egy hirtelen megáradt folyó Espluga de Francolíban, ahol két híd és két vendéglátóhely is összedőlt. A gépkocsit később üresen találták meg a folyóban.

Áradások, kidőlt fák, földcsuszamlások miatt több mint negyven közút vált járhatatlanná egyes szakaszokon, ahogy több vasútvonal is. A viharos időjárás érintette a földközi-tengeri Baleár-szigeteket is; Ibiza szigetén három munkás megsérült, amikor barakkjukat lerombolta a rendkívül erős szél.

Az Aemet tájékoztatása szerint a rossz idő észak felé, Baszkföld és Kantábria irányába haladt tovább Katalóniából.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport