Vilmos
21 °C
32 °C

Trump többé nem járatja a Fehér Háznak az USA két legnagyobb liberális lapját

2019.10.24. 22:18 Módosítva: 2019.10.24. 23:11

A Fehér Ház lemondta a The New York Times és a The Washington Post című lapok előfizetését – jelentette be Stephanie Grisham, az amerikai elnöki hivatal szóvivőnője csütörtökön.

A szóvivőnő azt mondta, azzal, hogy nem újították meg az előfizetéseket, alapvetően fontos takarékoskodást hajtottak végre az adófizetők javára. 

Donald Trump amerikai elnök hétfőn a Fox televíziónak adott interjújában ismételten hangoztatta a liberális The New York Timesszal szembeni kifogásait, és közölte, hogy a továbbiakban nem kívánja látni a lap példányait a Fehér Házban. „Nem akarjuk többé (ezt a lapot) a Fehér Házban, valószínűleg le is fogjuk mondani, és így teszünk a The Washington Posttal is” – mondta Trump.

Az amerikai elnök kijelentette, hogy e két lap álhíreket, hamis híreket közöl. Trump nem először ostorozta a két amerikai liberális lapot, mint ahogyan egyes televíziós csatornákat is – például a CNN-t – rendszeresen bírál, mert szerinte álhírekre alapozva próbálják tematizálni az amerikai közbeszédet.