A börtönben halt meg Ausztrália legismertebb sorozatgyilkosa

2019.10.27. 17:18 Módosítva: 2019.10.27. 17:39

74 éves korában a börtönkórházban halt meg a hétszeres életfogytiglanra ítélt Ivan Milat, írja a Telegraph. A férfit még 1996-ban ítélték el, amiért megölt legalább hét kirándulót. Milat halálát gyomor- és nyelőcsőrák okozta vasárnap kora reggel. 

Ivan Milat
Ivan Milat
Fotó: Str / AFP

Milat a halálig azt állította, hogy ártatlan, azonban a rendőrség szerint a bizonyított gyilkosságokon túl több eltűnéshez köze lehetett,

 többek között három fiatal lány eltűnéséhez Új-Dél-Walesben a hetvenes években. 

A hétszeres életfogytiglani büntetést az angol származású Caroline Clarke és Joanne Walters, a melbourne-i pár, Deborah Everist és James Gibson, valamint három német túrázó, Gabor Neugebauer, Anja Habschied és Simone Schmidl meggyilkolásáért szabták ki rá. 

Milatot részben a brit hátizsákos turista, Paul Onions tanúvallomása alapján vádolták meg. Onions volt az egyetlen, aki élve megmenekült. A brit férfi 1990-ben stoppolt egy túrája során. Sydneyből akart eljutni a Victoria államban található Mildurába, amikor egy Mittagon környéki boltban összefutott Milattal. Milat gyorsan kiszúrta a férfi akcentusát és hátizsákját, és felajánlott neki egy fuvart. 

Amikor egy Belanglo állambeli erdőbe értek, Milat lehúzódott és fegyvert rántott. A brit turista ekkor kiugrott az autóból és futásnak eredt. Milat többször is rálőtt, de mindegyiket elhibázta. Onions visszafutott az útra, hogy fogjon magának egy másik autót, és még a sorozatgyilkossal is megverekedett, mielőtt Joanne Berry, egy ausztrál nagymama felvette, és egy közeli rendőrőrsre vitte. 

Bár Paul Onions azonnal jelentést tett a rendőrségen, onnan csak négy évvel később keresték meg újra, amikor egy holtestre bukkantak ugyanabban az erdőben,

ahol Onions szinte csodával határos módon megmenekült. A rendőrség megkeresésére egy fényképről azonosította Milatot, és segített lezárni az ügyet. A Paul Onions elleni támadása miatt, Ivan Milatra a hétszeres életfogytiglan mellett további hat év börtönbüntetést is kiszabtak. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport