Bosszút akart állni a Notre-Dame-tűz miatt a franciaországi mecsetnél lövöldöző férfi

2019.10.29. 20:33 Módosítva: 2019.10.29. 20:46

Bosszút akart állni a Notre-Dame székesegyházban pusztító tűz miatt, mondta a nyomozóknak a férfi, akit a franciaországi Bayonne mecseténél hétfő délután történt lövöldözéssel gyanúsítanak. Meggyőződése ugyanis, hogy muszlimok voltak a felelősek a Notre-Dame székesegyházat sújtó április 15-i tűzért, amiről a hatóságok azt mondják, semmi nem utalt szándékos gyújtogatásra.

Az ügyész szerint a gyanúsított beismerte, hogy tüzet akart nyitni a mecset bejáratára és egy közeli járműre, de azt tagadta, hogy bárkit is meg akart volna ölni. Kihallgatása kérdéseket vetett fel „mentális egészségével” kapcsolatban, és egy pszichiáter is megvizsgálta, tette hozzá Marc Mariée.

A támadásban két idős férfi súlyosan megsebesült, ők továbbra is kórházban vannak, és bár nincsenek életveszélyben, valószínűleg maradandó sérüléseket szenvedtek.

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn találkozott a franciaországi muszlimok szervezetének képviselőivel, és Twitter-üzenetében határozottan elítélte a „megvetendő támadást”. Hangsúlyozta, soha nem fogják eltűrni a gyűlöletet Franciaországban, és minden erőfeszítést megtesznek a muszlim lakosok védelméért.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport